Разработка на онлайн магазин за модната марка „Megz”

megz

Megz е българска модна марка за стилни дамски дрехи. Модният бранд е един от най-бързо растящите в Европа, а неговата цел е да предостави последните модни тенденции на възможно най-ниски цени. Компанията има складове във Великобритания, България и разширява пазара си към Америка. Брандът е създаден от Миглена Каканашева през 2010 година, когато тя е на 20 години. Едва 13-годишна тя започва да създава дрехи без никакви умения за шиене или дизайн. През 2016 година Megz получава най-голямото отличие за мода в България – “Златна игла” за модна къща на годината.

Съвместната работа на Tendrik и Megz се осъществи през 2015 година, когато нашият екип изработи нов онлайн магазин за модния бранд. Създадохме електронния магазин, изцяло съобразен с изискванията на фирмата за висока функционалност и качествен дизайн, на една от най-популярните и гъвкави платформи за онлайн търговия – OpenCart.

opencart

Защо OpenCart?

Избрахме OpenCart, защото платформата има добра модулна структура, предоставя голяма гама от възможности, притежава удобен и интуитивен потребителски интерфейс, лесна навигация и позволява на търговците да управляват своя магазин и каталог с продукти лесно и самостоятелно.

 

 

megz2

Интегрирахме гъвкава система за управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM), която позволява достигането на потребителите на онлайн магазина, както общо, така и индивидуално.

е-Магазинът разполага с LiveChat , който позволява на клиентите на Megz да отправят запитвания към модните консултанти в реално време.

mobile-megz

Неговият дизайн е адаптивен (responsive) – клиентите на Megz ще могат да пазаруват от всякакви мобилни устройства бързо и лесно. Responsive дизайнът е изключително важен за доброто класиране в Google търсачката.

 

 

 

 

 

megz3

 

За по-специфичните нужди на нашия клиент Megz създадохме и:

  • Affiliate програма – партньорска програма, която позволява на клиентите чрез промотиране на продуктите на съответния онлайн магазин да печелят;
  • Интеграция с Emag;
  • Multistore – няколко локални магазина, които могат да се управляват от един административен панел;
  • Интеграция с платежни инструменти – кредитна карта и PayPal;
  • Мултиезичност – онлайн магазинът се поддържа на няколко езика (английски, румънски, български) с опция за увеличаване;
  • Възможността клиентите да заплатят желания продукт в удобна за тях валута, която се обновява спрямо текущия курс;
  • Изработени банери и слайдери с най-новата информация и промоции, както и категории с най-новите продукти и промоционални такива;
  • Възможността методите на доставка да се адаптират и променят спрямо държавата и теглото.

Освен онлайн магазин екипът на Tendrik създаде и блог за Megz.

megz4

Наличието и воденето на блог е добра и работеща практика за по-ефективна SEO оптимизация.

Ако ви харесва работата ни, искате подобен онлайн магазин, блог или корпоративен уеб сайт, недейте да се колебаете и се свържете с нас!