Видео маркетинг

Кое прави видеосъдържанието толкова важно?

Визуалната комуникация винаги е била важна част от маркетинга. С напредването на технологиите видеото става все по-предпочитано средство. Тази тенденция не е изненадваща: при проценти на задържане между 54 и 62%, и 52% повече споделяния е лесно да се видят предимствата на този вид маркетинг в един забързан свят.

Създаването на видеосъдържание е отлична маркетингова стратегия за всеки бизнес. Корпоративните видеоклипове могат да бъдат индексирани от Google и да допринесат за значително увеличаване на трафика. Добре направеният видеоклип може да предаде посланието ви за секунди и да привлече по-широка аудитория. Ние сме експерти в създаването на видеоклипове, изпипани до най-малкия детайл.

КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ НИЕ?

Уникална презентация

Корпоративният видеоклип ви позволява да представите услугите си по уникален и много запомнящ се начин.

Широка аудитория

Видеото привлича вниманието на всички. Освен това то е най-мощният инструмент, който може да предизвика емоционална реакция у аудиторията ви.

Разнообразни приложения

Можете да използвате корпоративния си видеоклип на уебсайта си, в YouTube, за платена реклама във Facebook или Instagram, или дори в чакалнята на офиса си.

По-добри конверсии

71% от маркетолозите твърдят, че видеото превръща посетителите в клиенти по-добре от всеки друг вид съдържание.

НАШИЯТ РАБОТЕН ПРОЦЕС

Проучване и обсъждане

В началния етап се запознаваме подробно с вашия бизнес. Вслушваме се във вашите идеи, предлагаме свои и обсъждаме различни аспекти в дълбочина.

Представяне на план

Въз основа на първата ни среща представяме план за вашето корпоративно видео. След това уточняваме всички останали детайли.

Заснемане и монтаж

На последния етап от процеса заснемаме. След това редактираме суровия материал, за да сме сигурни, че всеки детайл на крайния продукт е безупречен.

Често задавани въпроси (FAQ)

Какво представлява корпоративният видеоклип?

Корпоративният видеоклип е много повече от визуално послание или презентация. Това е мощен инструмент за ангажиране на аудиторията. Това е идеалният начин да представите информация на аудиторията си по завладяващ и вълнуващ начин, в който екипът на Tendrik е специализиран. Създаването на корпоративен видеоклип е чудесна възможност за почти всеки бизнес, независимо от неговата ниша. Това е ефективен начин за повишаване на осведомеността за вашия бранд. Ето защо корпоративната видео стратегия е ключов компонент на медийната стратегия на всеки бизнес.

Предимства на корпоративното видео

  • Повишаване на осведомеността на бранда – всеки, който види създадения от вас видеоклип, ще се запознае с визията, културата, целите и т.н. на вашата компания. Корпоративният видеоклип ще ви отличи от вашите конкуренти.
  • Помага за SEO оптимизацията – търсачките непрекъснато се развиват и могат да разпознават множество елементи в даден видеоклип. Алгоритмите на Google все повече предпочитат страници с видео съдържание. Ето защо включването на видеоклипове в стратегията ви за дигитален маркетинг бързо се налага.
  • По-дълги потребителски сесии – видеосъдържанието задържа вниманието на аудиторията за по-дълъг период от време. Според Forbes потребителите прекарват 88% повече време на сайтове с видеосъдържание.
  • Поддържа ангажираността – Видеоклиповете са много по-интересни за повечето потребители, отколкото текстовото съдържание. Защо? Защото видеото съчетава визуални и слухови усещания.
  • Повишаване на конверсиите – доказано е, че ако изображенията и текстът се заменят с видео в дадена реклама, конверсиите се увеличават. Видеото дава по-добра представа за вашите продукти или услуги и може да направи посланието ви наистина значимо. Проучвания показват, че след гледане на търговско видео на дадена марка, хората са по-склонни да ѝ имат доверие.
Колко дълго трябва да бъде едно ефективно видео?

Дължината на един ефективен видеоклип зависи от неговата цел и платформата, в която ще бъде публикуван. Видеорекламите обикновено са кратки и траят само няколко секунди. Уроците могат да бъдат по-продължителни, вариращи от десет до петнадесет минути за сложни теми. Видеата зад кадър могат да бъдат още по-продължителни, но е важно да ги направим интересни. Различните платформи имат собствени времеви ограничения, като например YouTube позволява на потвърдените акаунти да качват видеа с продължителност от няколко часа, докато за непотвърдените акаунти има лимит от петнадесет минути.

Въпреки това, когато става въпрос за видео, качеството винаги е по-важно от дължината му!

Аналогични услуги

Графичен дизайн и брандиране

Маркетингови стратегии и консултации

Маркетинг в социалните мрежи