Защо да изберете WordPress за вашия уебсайт или блог

Choose WordPress For Your Blog or Website - Tendrik

Системите за управление на съдържанието са един изключително лесен и достъпен начин за изграждането и поддържането на един уебсайт. Повече от половината интернет сайтове използват някаква CMS система, чрез която да променят и обновяват своето онлайн съдържание. Около 51% от тях са базирани на WordPress, което я прави най-добрия избор за много уеб администратори по света. Кои са предимствата на платформата и какво можете да постигнете чрез нея ще разберете в следващите редове.

Какви са предимствата на WordPress като платформа за изработване на уеб сайт?

Независимо дали ще използвате WordPress за изграждането на корпоративен или информационен уебсайт, системата притежава редица предимства, които ще ви накарат да заложите именно на нея. Освен удобния за потребителите интерфейс, тя ви предоставя възможност да управлявате с лекота уебсайта си без въобще да програмирате. Но освен за начинаещи, тя е подходяща и за напредналите програмисти. Всеизвестен факт е, че системата освен безплатна, е и с отворен код. Това позволява на програмистите да разгледат свободно кода на WordPress и дори да изградят добавки (plug-ins) за разширяване на функционалностите.

Разнообразие от плъгини

Функциите, които WordPress предоставя ще ви изглеждат още по-многобройни, когато добавите желаните от вас платени и безплатни плъгини (или разширения). Те ви дават възможността да добавите огромно разнообразие от допълнения към функционалността на вашия сайт, избирайки от над 46 000 различни плъгина.

WordPress теми – професионалният облик, от който се нуждаете

Независимо дали ще заложите на използването на някоя от платените теми или безплатна такава, сайтът ви може да има оригинален и отличаваш се дизайн, който да е съобразен с характеристиките на вашия бранд. Платформата ви позволява с лекота да добавяте и премахвате различните теми, както и бързо да откривате подходящи за вас и предназначението на сайта ви. С няколко клика можете да промените цялостния изглед на страниците ви.

Чрез WordPress ще създавате сайтове без да са ви нужни уменията на програмист. Нещо повече – със системата може да сглобите сами страниците на вашия сайт с помощта на Page builder. Това е обикновен плъгин с необикновени сили. Чрез негова помощ ще можете да придадете креативност и изисканост на блога или корпоративния сайт, за които винаги сте мечтали. Можете също да разполагате текстове, изображения, броячи, карти и още редица допълнения – толкова е лесно, че ще ви се стори като детска игра.

SEO оптимизацията и WordPress

Ако се интересувате от оптимизация на уебсайтове за търсещи машини, вероятно не веднъж сте чували, че системата Wordpess е благоприятна за SEO. Потребителите често допускат грешки, свързани с оптимизацията на WordPress базираните сайтове, но това далеч не означава, че с малко повече усилия, вашия уебсайт не може да излезе на първо място в Google. Съобразете се със всички изисквания на търсачките, оптимизирайте съдържанието с помощта на плъгини като Yоast SEO for WordPress и резултатът ще ви изненада.

Защо WordPress е по-добра от останалите?

WordPress не е самотен войн на бойното поле от CMS системи. Всъщност, основните ѝ конкуренти са платформите Joomla и Drupal, които обаче в никакъв случай не надминават по удобство и функционалности WordPress. Мнозина уеб администратори претеглят предимствата и недостатъците на тези системи, обмисляйки дали да заложат на тях вместо на WordPress.

Докато WordPress е подходяща за всички начинаещи уебмастъри, Joomla изисква поне базови технически познания. От своя страна Drupal приветства само тези, които имат представа от HTML&CSS или PHP. Това прави останалите две системи, неподходящи за потребителите, които имат онлайн идея, но търсят бърз и лесен начин към своя летящ старт. За да компенсирате липсата на дадена WP функционалност, няма да ви се наложи да направите нищо повече от това да намерите правилния за вас плъгин.

Говорейки за Drupal, няма как да пропуснем факта, че тя е най-сложната от трите CMS системи. Качеството и възможностите за персонализиране, които тя предлага са неоспорими. Но пък точно сложността й отблъсква обикновените потребители, което отново добавя точка в актива на WordPress.

Joomla често бива приемана от потребителите като нещо между Drupal и WordPress. Уменията, които са ви необходими за управлението на съдържанието в нея не са толкова големи, колкото в Drupal. Задължително обаче трябва да са по-обширни от тези, които са ви необходими за WordPress. Това означава, че ако искате да пропуснете стъпката с кодирането – можете директно да преминете към използването на WordPress.

Не можем да отречем, че всяка една от тези три популярни CMS системи носи своите положителни страни. Joomla е добре позната като подходяща система за изграждане на социални мрежи – но този влак отдавна отмина. Drupal, от друга страна, е една от любимите системи на много напреднали програмисти, защото е гъвкава и мощна. WordPress остава обаче най-предпочитана, защото съчетава всички тези характеристики и е подходяща за всеки.

Да вземем пример от големите

Имайки предвид всички споменати предимства на WordPress като подходяща основа за създаване на различни видове уебсайтове, много от големите имена в интернет залагат точно на нейното използване. От оригиналните сайтове на световноизвестните телевизионни гиганти CNN и BBC America, през страници като The New York Times, MTV News, TED и Variety. Доказателство за широкото приложение на системата за поддържането на корпоративен сайт са компаниите Sony Music и Xerox, зад които отново застава WordPress. Подобно на всички тези известни корпорации, още над 15 886 000 уебсайта са се доверили на предимствата на WordPress.

 

Ето защо екипът на Tendrik твърдо вярва, че най-подходящата основа за създаване на блог или изработка на корпоративен сайт е именно WordPress. Ако се нуждаете от ново представяне пред вашите онлайн клиенти – свържете се с нас!