Дизайнът е навсякъде около нас. Всичко, което е проектирано по един или друг начин, е решение на дизайнер. Целта на дизайна е да окаже влияние върху потребителите, а от дизайнера зависи дали то ще бъде положително или не. Дизайнът свързва креативността и иновациите, за да могат идеите на бизнеса да бъдат оформени и завършени в един цял продукт, който ще отговаря напълно на нуждите и очакванията на потребителите.

Какво е уеб дизайн?

Самата дума подсказва, че е това е пресечната точка между уеб разработване и дизайн, т.е. процесът на визуално създаване на уебсайта. Уеб дизайнът обхваща оформлението на уебстраниците, създаването на визуалното съдържание и графичния дизайн по сайта. Уеб дизайнът може да бъде разделен в две насоки – визуален и технически.

Всички визуални елементи формират уебсайта. Това включва начините, по които е структурирана информацията, потребителския интерфейс, структурата на уебсайта, навигацията, цветовете, шрифтовете, изгледа и галериите.

Технически уебсайтовете се създават с помощта на различни програмни езици (HTML, CSS, Java Script). Те определят как ще изглежда всяка страница в уеб бразуъра – съдържанието, метаданните, видът, формата на елементите и ефектите в рамките на страниците.

Защо потребителското изживяване е толкова важно?

Потребителският интерфейс (UI) е серия от страници и визуални елементи, като например бутони и икони, които влияят по един или друг начин на посетителя на уебсайта. Последователността на действията, които вашите посетители взимат, зависи от интерфейса на уебсайта ви.

Потребителското изживяване (UX) обхваща широк спектър от действия, включващи времето, прекарано от потребителя в уебсайта, заедно с всичките аспекти на неговото взаимодействие с уебсайта. Когато планирате уеб дизайна, трябва да имате предвид потребителското изживяване.

С функционалностите на вашия уебсайт, вие трябва да отговорите на конкретните нужди на потребителите – какво да бъде проектирано, къде да бъде разположено, какви цветове да бъдат използвани, каква да бъде навигацията на уебсайта и т.н. Уеб дизайнът е всъщност това, което кара потребителя да остане на уебсайта и прави преживяването му ценно и приятно. Той е компасът, който насочва обикновения потребител по посока превръщането му в клиент.

Особености на уеб дизайна

1 Уеб дизайнът трябва да отговаря на фирмената идентичност на компанията

Това се изразява в логото и цветовете на фирмата. Дизайнерът е запознат с психологията на цветовете, съобразява се с брандинга на фирмата (лога, цветове, елементи, шрифтове, послание, графики и други) и въз основа на това изгражда дизайна на уебсайта

2 Идеята на клиента се оформя и визуализира от дизайнера

Предава се завършен вид на идеята, съобразени с изискванията на фирмата. Тъй като хората “купуват с очите си“, вашият уебсайт трябва да бъде внимателно оформен, така че да подтикне вашите посетители към желаното действие.

3 Responsive design

В превод адаптивен дизайн. Той позволява достъпност през всякакви мобилни и настолни устройства. Технологиите се развиват скоростно, а потребителите на мобилни устройства стават все повече. Статистиката показват, че до недалечната 2020 година, хората ще предпочитат да използват основно мобилните си устройства, оставяйки настолните компютри назад.

4 Потребителски интерфейс

Проектирането на потребителски интерфейс (user interface или UI) е свързано с това как вашите потребители ще възприемат интелектуално структурата на уебсайта. От това как е структуриран потребителският интерфейс, зависи колко лесно ще бъдат навигирани вашите посетители и какво действие ще предприемат.

Какво предлага Tendrik за вашия бизнес?

Услугите, който Tendrik предлага в уеб дизайна, са:

Изграждане на уеб дизайн на нов уебсайт – ако сте стартиращ бизнес, то за вас е важно да притежавате добре изграден сайт, лого и фирмена идентичност (фирмените цветове и шрифтове, които ще се използват при изграждането на уеб дизайна). За да повлияете положително на вашите онлайн посетители, вие се нуждаете от добре структуриран, подреден и модерен уебсайт, а екипът на Tendrik е готов да ви го предостави. Уеб разработване – вече сте се утвърдили и доказали във вашата бизнес ниша, но все още не сте разгърнали потенциала си в интернет пространството. При уеб изграждането на вашия сайт ние ще се заемем с уеб дизайна, който ще бъде изцяло съобразен с вашата фирмена идентичност.

Редизайн – потребителите ви могат да бъдат силно повлияни от преживяването си във вашият уебсайт. Тенденциите в уеб дизайна се променят често. Това, което е било модерно преди три години, може да не е на мода през тази. Вашият сайт трябва да е ориентиран към улесняване преживяването на вашите посетители. Редизайнът на съществуващ уебсайт ще повлияе положително на вашия онлайн имидж и ще подобри потребителското поведение.

Проектирането на идеи и изготвянето им в цялостен продукт е работа на дизайнера. Той е “магьосникът“, който оформя продукта във финалното му състояние. Нашият екип е този, който ще отговоря за това каква визия ще има вашият уебсайт, дали уеб дизайнът съответства на потребностите на клиентите ви и дали той ще им позволява безпроблемното постигане на желаните резултати. Екипът на Tendrik може бъде вашият партньор в изграждането на дизайн за уебсайта ви, който впоследствие да бъде вашата онлайн визитка.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ