Стажантска програма по дигитален маркетинг

Tendrik Interns 2016

В началото на месец август започна провеждането на поредната стажантска програма в Тендрик. Стажът е съсредоточен в областта на дигиталния маркетинг и основен приоритет на компанията, както досега, е чрез него да предостави възможност за развитие на млади хора с голям потенциал.

Стажантите ще имат възможност да се запознаят с основите на ефективния копирайтинг, оптимизацията на търсещите машини – SEO, имейл маркетинга, онлайн рекламните кампании, CMS системите (WordPress, OpenCart и други), както и да извършват на кампании в социалните мрежи.

Преди около седмица Tendrik, съвместно със Startup Masters, проведе маркетинг обучение за стажантите си изцяло на английски език. Петър Дяксов – мениджър на Tendrik, и Симона Попова бяха лектори на целодневното обучение, което се съсредоточи върху on-page и off-page SEO оптимизация, както и използването на Google Adwords и други видове онлайн реклама. Това е само пример за обученията, организирани до момента, като Tendrik ще продължава да организира подобни събития за своите стажанти.

Интересът към стажантската ни програма беше висок, затова и подборът се състоя през близо целия месец юли. Двамата млади таланти, които в последствие станаха част от нашия екип, са: Деница Пилкова и Николай Каймаканов.

Николай: Аз съм човек, който тепърва се запознава с IT бизнеса. Стажантската програма на Tendrik е добра възможност да разбера начина на работа на компаниите, предлагащи уеб услуги. Придобивам много знания в сферата на SEO и онлайн маркетинга, които сами по себе си са изключително полезни. Също така получавам и практически умения в работата с няколко инструмента за уеб разработка. Атмосферата и начина на работа са доста приятни. Радвам се, че имам възможността да работя с екипа на Tendrik.

Деница: Да работиш с толкова мотивиран и амбициозен екип е удоволствие. Освен че всички са много мили, те отделят от времето си и за обучаване и обръщане на внимание на стажантите. Работата е динамична и интересна, а ти се прибираш всеки ден, натрупал много нови знания. Стажантската програма предоставя добра възможност не само да се навлезе в основите на дигиталния маркетинг и всичките му нюанси, но и да се практикуват ежедневно научените нови неща.

Програмата продължава 2 месеца, като съществува вероятност двамата стажанти да станат постоянна част от екипа на фирмата. Tendrik смята развитието на човешкия капитал като важна част от своята политика и ще продължава да предоставя възможности на амбициозни младежи да обогатят професионалния си опит и да се изграждат като личности и професионалисти.