Защо да изберем OpenCart за онлайн магазин

Your Business Needs Opencart - by Tendrik

Имате продукт и идея за онлайн магазин и единственото, което ви липсва е основата, върху който за го изградите? Навярно, първото нещо, което би ви дошло наум е, че имате нужда от магьосник-програмист, който за няколко месеца да създаде ръчно всяка функционалност, която според вас мечтаният магазин трябва да притежава. Но всъщност грешите – съществува много по-добър, по-бърз и по-евтин начин за изработка на онлайн магазин.

Защо OpenCart?

OpenCart е изключително гъвкава, лесна за използване и удобна платформа за електронни магазини, с отворен код. С нейна помощ можете бързо да реализирате идеята си, с лекота да правите периодични промени и да разширявате кръга от функционалности на вашия онлайн магазин съгласно специфичните цели на вашия бизнес. Благодарение на множеството налични разширения (plug-ins), онлайн магазинът ви може да се превърне в най-важният ви онлайн маркетинг инструмент. Разбира се, изборът за plug-ins не е ограничен само до наличните – създаването на нови разширения за OpenCart магазини е изключително бързо и носи голяма възвръщаемост, особено ако изберете изпълнител, който е специалист в областта.

Нещо повече – OpenCart е подходяща за почти всеки бизнес. Независимо дали сте стартираща компания; дългогодишен търговец, който иска да разшири дейността си онлайн; или пък онлайн дистрибутор на маркова парфюмерия, дрехи, осветителни тела или дори здравословни храни – системата ще ви предостави гъвкав и ефективен начин за повишаване на приходите от онлайн продажби. Вашият OpenCart магазин може да поддържа хиляди продукти, без това да се отразява на структурата на кода или пък да ви носи допълнителни разходи за поддръжка. Продуктовият каталог се управлява лесно и ефективно, като винаги ще виждате детайлна статистика на извършените поръчки.

Едно от водещите предимства на OpenCart е поддръжката на много езици. Без значение дали клиентите са ви от България или чужбина, вашият уеб магазин може да се изобразява на характерния за целевия пазар език, което само ще повиши ангажираността с вашия бранд. Нещо повече – платформата ви позволява да работите и с различни валути, което значително ще улесни вашите потребители в различни географски локации.

OpenCart + SEO оптимизация

Когато един бизнес избира платформата, върху която да базира своя онлайн магазин, винаги трябва да предвиди и дали тя е подходяща за бърза, ефективна и устойчива във времето за SEO оптимизация. Трябва са сте абсолютно сигурни, че избирайки OpenCart, ще си спестите усилия, време и най-вече – финансови средства, при оптимизирането на онлайн магазина си за търсачките.

Някои онлайн търговци се притесняват от факта, че OpenCart не е автоматично настроена от гледна точка на SEO. Тук няма място за излишна паника – никоя съвременна платформа за онлайн магазини не се оптимизира магически и от само себе си. Но докато за някои се изискват десетки часове ръчен труд, за други платформи (точно като OpenCart) вие имате шанса сами да изберете разширенията, чрез които да оптимизирате магазина си. Те няма да заместят напълно човешката намеса, но ще автоматизират значително вашата работа и ще ви помогнат в рамките на минути да извършите своето първоначално SEO. Едно от най-добрите решения в тази насока е SEO MegaPack.

Какво отличава OpenCart от останалите й конкуренти?

OpenCart е една от най-популярните платформи за изработка на онлайн магазини. Наред с нея в състезанието за покриването на този пазар се нареждат и имена като Magento, PrestaShop и WooCommerce. Разбира се съществуват и SAAS (система като услуга) решения като Shopify, CloudCart и други, за които е достатъчно да си плащате месечен абонамент. Проблемът при тях, е че щом спрете, вашият онлайн магазин спира да съществува, а персонализациите са тема табу.

Потребителите най-често избират между използването на Magento или OpenCart, защото имат много допирни точки в своите характеристики. Magento, също като OpenCart, е безплатна система за електронни магазини с отворен код. И за двете ще са ви необходими само хостинг, домейн и ако желаете SSL сертификат, с който да осигурите безопасността на конфиденциалните данни на потребителите си.  Както OpenCart, така и Magento са платформи, подходящи за малки и средни по големина онлайн магазини.

Но предвид всички тези прилики, вероятно се чудите с какво OpenCart е по-добра от Magento. Конкурентната платформа е по-малко предпочитана от обикновените потребители, които искат бързо и лесно да създадат своя уеб бизнес. Magento е тежка и сложна за управление, а цената за изработка на онлайн магазин, която фирмите, препоръчващи Magento, ще ви предложат, е значително по-голяма от тази, която трябва да заплатите за магазин на OpenCart.

SEO оптимизацията е още една причина, поради която OpenCart е по-добрият избор. Клиентите на Magento често се оплакват от невъзможността да се класират добре в страниците с резултати на Google. На тях са им необходими и значителни умения за програмиране, ако искате да направите някаква редакция на онлайн магазина си на Magento. Това се явява проблем за голяма част от потребителите, които желаят бързо и лесно да променят елементите в своя електронен магазин.

Много онлайн магазини вече заложиха на OpenCart.

В момента има над 307 000 активни уеб магазина в света, изработени чрез тази платформа. Благодарение на нейната широка функционалност и адаптивност, тя е предпочитана от редица уеб администратори, а предимствата на системата са забелязани от много малки и големи магазини, които са предпочели нея пред останалите платформи с отворен код за онлайн търговия на пазара. Само 1,36% от всички сайтове в България (по данни от Superhosting), са базирани на Magento, докато 4 пъти повече (5,48%) са избрали OpenCart. Това нарежда OpenCart като една от най-предпочитаните платформи за онлайн търговия в България. Това ви гарантира, че дори и един ден да смените фирмата, която ви е разработила онлайн магазина, вие лесно ще намерите специалист, който да разбира от OpenCart.

 

Ако и вие искате да сте сред примерите за успешен онлайн бизнес, се доверете на нашия богат професионален опит с OpenCart при изграждането на вашия онлайн магазин. Свържете се с нас още сега!