10-те любими реклами на Tendrik от Нощта на Рекламоядите

tendrik-top-10-ads

„Потребителят не е идиот, той е собствената ви жена. Вие обиждате нейната интелигентност, ако просто я облъчвате с клишета и банални прилагателни, очаквайки от нея да купи нещо.“ – Дейвид Огилви

Рекламата, с всичките си цветове, е изкуство. Изкуство, което не просто има за цел да накара потребителите да си купят даден продукт, а да остави послание, да създаде емоция, да придаде по-голям социален отзвук на дадена кауза. Със светкавичното развитие на технологиите през 21 век и „вирусния ефект“, който имат социалните мрежи и онлайн медиите, рекламите се превръщат в един от най-силните инструменти за влияние и значимост.

На 15 септември, по време на Фара 2016 в Пловдив, се проведе 36-тото издание на Нощта на Рекламоядите. Tазгодишната Нощ беше посветена на Планетата Земя, a събитието бе подбрало едни от най-добрите реклами, които показват страстта, креативността и трендовете от света на рекламата в цялата му колоритност и пъстрота. Удивителни, шантави и провокативни – от клипове с участие на известни личности, през Star Wars истерията, предизвикала нашествие на реклами с интергалактически същества и елементи, до, естествено, най-добрия приятел на човека – кучето.

Част от екипа на Tendrik посети събитието и оставайки впечатлени от селекцията, решихме да отделим нашите любими реклами и да ги представим пред вас. Събитието продължи близо 2 часа, излъчиха се около 100 реклами, затова задачата да подберем тези, които най-много ни въздействаха, не беше лека.
Насладете се на нашия Tоп 10 от Нощта на Рекламоядите.

PornHub – Premium Gifting Service, 2015

The man and the dog, 2016

Doritos – For the Bold, 2016

Snickers – Не си ти, когато си гладен, 2016

Chicken Licken – The Great Dlamini, 2015

Pedigree – Bring the good in you, feed the good, 2015

Upsavit, 2014

Budweiser – За истинското приятелство, 2014

Match.com – Valentine’s Day, 2016

Specsavers, 2015

И все пак, не е учудващо, че не можахме да се ограничим само с 10 на брой. Последно ще ви представим един много въздействащ клип с участието на Джулия Робъртс.

Conversation International, 2014
Природата говори: „ Някои ме наричат природа. Други – Майката Природа. По един или друг начин, действията ви чертаят вашата съдба, не моята. Аз съм природата. Аз ще пребъда. Аз съм подготвена за промяна. А вие?“