Интеграция с Braintree разплащания

braintree

Към момента в България един от най-предпочитаните начини за плащане е наложеният платеж и плащането в брой (около 90%). Бизнес сцената обаче се променя ежедневно и стремглаво. А за да сме успешни, ние трябва да вземем предвид всички клиентски предпочитания и тенденции. Ако пък картите се наредят добре, идва и момент, в който бихме искали да разширим бизнеса си и да излезем извън пределите на една страна. Направим ли това, трябва да сме готови да се съобразим и с местните навици и тендеции.

Хората в различни георгафски области имат различни предпочитания относно плащането и получаването на стоките, поръчани от тях. Въпреки това един от най-предпочитаните варианти в света си остава плащането с дебитна/кредитна карта, като този начин става все по-популярен и сред най-недоверчивите ни сънародници.

Как можем да се подготвим тогава? Една от най-важните предпоставки е сериозен партньор, който да обработва транзакциите, да следи изкъсо за евентуални измами и самите плащания изцяло. Ние (и огромна част от света) сме намерили такъв партньор в лицето на Braintree.

Повече за Braintree

Braintree е компания на PayPal. Тя специализира в мобилни и уеб разплащания за компании, занимаващи се с онлайн търговия. Залага на своите лесни интеграции, множество опции за плащане (включително PayPal и Venmo), открито и просто ценообразуване, сигурност и технически съпорт. Със своята изключително добра техническа документация и API, тя ни позволява да имаме и персонална форма за плащане.

Официалният уебсайт е https://www.braintreepayments.com/, където можем да намерим доста подробна информация за тях, но едно от най-важните неща, които трябва да знаем, е, че за първите 50 000 евро
таксата е 1,9% + €0,30.

Интеграция с Braintree

За да се регистрирате в Braintree са нужни данните ви, банковата ви сметка и данни за фирмата ви. Ако бива изисквана допълнителна информация, съпортът на Braintree ще се свърже с вас чрез имейл. Следващата стъпка включва различни бюрократични дейности и документи, които може екипът на Braintree, да поиска от вас. Но веднъж щом приключите с този процес, нещата са значително по-лесни.

Ние обаче създадохме специален метод за разплащане – той интегрира онлайн магазина ви с Braintree, като ви спестява време и усилия, но не отнема от нивото на сигурността и удобството.

Създаден е главно с целта да ви създаде удобство и по-интерактивен начин на плащане с кредитна и дебитна карта през вашия онлайн магазин – той интегрира OpenCart (една от най-популярните системи за електронна търговия в България), с Braintree. В следващите няколко реда ще ви обясним малко повече за конфигурацията на самия модул, за да се убедите и нагледно колко улеснява скучните, времеотнемащи и понякога трудоемки бюрократични процеси.

braintree интеграция

Така изглежда администрацията на модула. От нас се изисква само да попълним няколко полета и той ще бъде активиран.

Merchant ID – попълва се от Braintree

Private key – попълва се от Braintree

Public key – попълва се от Braintree

Transaction Mode – тук имаме 2 опции

Sandbox – Това е тестов модул, за който трябват различни данни от Braintree. През него можем да проверим дали всичко е наред за самата интеграция. Той улеснява процеса и спестява огромна част от финансовите ресурси.

Production – При тази опция системата работи с истински пари.

Order Status – Избираме с какъв статус да бъде поръчката

Geo Zone – За коя географска зона е валиден методът на плащане.

Status – Избираме дали методът на плащане да е включен или изключен.

Total – Над каква сума да е активен модулът.

Sort Order – На какъв приоритет да се показва методът за плащане.

След ПРАВИЛНОТО попълване на всички настройки, нашият уебсайт приема плащания с дебитна и кредитна карта. Да, толкова е лесно!

Друга причина за гордост е визията на метода за разплащане.

braintree

 

За още по-голямо улеснение, попълването на данните на картата е анимирано и се променя според данните и текста, въведен от потребителя. Например, ако картата за плащане е MasterCard, тя ще се оцвети в цветовете на MasterCard; като попълваме CVC, картата ще се обърне, за да се визуализира точното място на този код върху картата.

braintree2

Добавили сме и CAPTCHA, която предотвратява злонамерен софтуер, опитващ се направи фалшиво разплащане или да разбере данните на нечия дебитна карта.

След плащането на поръчката, парите ще се трансферират във вашия Braintree акаунт (откъдето можете и да следите баланса си).

braintree интеграция

Както винаги, ви препоръчваме да сте изключително обстойни при проверката и внимателни при извършването на плащания.

За да изтеглите вашите пари, просто трябва да отидете на транзакцията и да натиснете бутона “Submit to settlement”. В период от 2 до 7 дни парите ще са във вашата банкова сметка.

Успешният бизнес е този, който успява не само да се задържи на повърхността във всякакви условия, но и едновременно с това да се движи към своята цел. Той трябва да „хваща“ всички тенденции и да извлича възможно най-много от тях, той трябва да създава нови трендове и да се развива всекидневно. Една от предпоставките за това е отдаденост и възможност за отделяне на достатъчно енергия и време за постигането на всички цели.

Взимайки предвид всички тези „изисквания“, вие вече осъзнавате нуждата от съвкупността от задължителни качества, но и от „скрити козове“, чрез които да вземете своето предимство.

Ако искате да се възползвате от интерактивна интеграция на OpenCart от Braintree, с който ви предлагаме, и да улесните процеса (за себе си и вашите клиенти) за плащане с кредитна и дебитна карта, свържете се с нас.

А ако желаете да се запознаете повече с нашата дейност и проектите, върху които сме работили, може да го направите тук. Насреща сме и за всякакви допълнителни въпроси, които може да имате.