Ако искате вашите клиенти да се влюбят във вас, вашата кауза или бизнес – споделете им видео!
Видеото е неоспорим маркетингов инструмент. Чрез него можете да въздействате на своите клиенти на много различни нива, които обикновеното съдържание не би могло да достигне; можете да покажете човешкото лице зад вашия бранд, но още по-важно - човешкото отношение.

Какво представлява видео маркетингът?

Използването на видео във вашата комуникационна стратегия с цел промотиране на вашия бранд се нарича маркетинг чрез видео. Това е един от инструментите, които най-силно привличат вниманието на потребителите. Когато гледаме видео, ние се потапяме напълно в съдържанието, което образува неизменна връзка между нас и екрана. Според Online Publishers Association, 80% от хората си спомнят напълно видео реклама, която са гледали в последните 30 дни. Дори само този резултат, съчетан с впечатляващата статистика от изследване на ComScore, че 64% от хората са по-склонни да си купят продукт или да използват услуга след гледане на видео по темата, говорят достатъчно за силата на видео маркетинга.

Но нека все пак видим още малко статистики, доказващи въздействието на видео съдържанието:

infografika-bg-video-marketing

Защо видео съдържанието е важно за бизнеса?

Видеото е бъдещето на маркетинга чрез съдържание. 2016 е наречена „Годината на видео маркетинга“ – потребителите са 39% по-склонни да споделят видео съдържание, отколкото текстовото такова. Вероятността да коментират това видео се увеличава с 36% и има 56% то да получи заветния “like”. YouTube към момента е втората най-голяма търсачка в света, като всеки месец той получава повече от един милиард уникални посетителя всеки месец, а към края на 2017 година се смята, че видеото ще е причината за приблизително 69% от цялостния потребителски трафик.

Защо видео маркетингът трябва да бъде част от маркетинг стратегията на всеки бизнес?

Подобрено SEO представяне – Google обожава видео съдържанието. Според ComScore добавянето на видео към вашия уебсайт увеличава шансовете му за първа страница на търсачката с 53 пъти.

Достъпност – Докато преди за да създадеш видео се изискваше огромна инвестиция, сега продукцията на видео съдържание е много по-достъпна.

По-добра емоционална връзка – Видеото е най-силният и подходящ инструмент в момента, чрез който да предизвикаме емоционална реакция.

Повече конверсии – 71% от маркетолозите твърдят, че видеото се представя в пъти по-добре при воденето на потребителски конверсии, отколкото всяко друго тяхно съдържание.

Добавената стойност на видеото

Видео споделянето пресъздава емоция, с която докосвате сърцата на потребителите. Никой не подозираше, че до 10 години големите компании ще имат екипи отговорни единствено и само за социалните мрежи. В момента точно тези кадри са най-ценените. Въпрос на време е и екипите, отговорни за видео маркетинга, да се превърнат в съществено звено за всяка фирма.
Инвестирането в бъдещето на вашия бизнес е основна задача, за да успее той да се развива. Масовият пазар е вече дигитализиран, като всеки ден излизат нови актуализации. Това, което липсва на онлайн бизнесите, е физическият контакт – досег до продуктите, фирмата, хората. С помощта на видео маркетинга имате възможност по атрактивен начин:

 • Да провокирате разговори с вашите потенциални клиенти и да стартирате дискусия, която да e обвързана с вашия бизнес;
 • Да ги образовате чрез представена интересна информация свързана с вашата дейност;
 • Да им покажете кои сте и какво правите – например интервю с мениджъра или персонала на фирмата;
 • Да ги предизвикате да говорят за вас, да ви споменат в публикации или коментари.
 • Да ги забавлявате;

Това, което Tendrik ви предлага, са набор от последователно свързани услуги за изграждането на вашия авторитет чрез видеа:

 • Създаване на рекламна „шапка“ с логото на фирмата;
 • Доставяне на нужната техника за заснемането на видео, както и екип;
 • Селектиране на релевантни идеи за видео, свързано с вашия бизнес и изготвяне на сценарий;
 • Цялостно статично заснемане (с или без актьори);
 • Обработка на видео;
 • Създаване на профили в YouTube, VIMEO, VBOX7 - Tendrik ще ги създаде, създавайки нужните изображения и кратки описателни текстове (до 150 думи);
 • Публикуване и промотиране на видеата в сайтовете за видео споделяне.

С наша помощ планирането и управлението на каналите ви в социалните медии, в комбинация с таргетирано видео съдържание, ще изгради желаната положителна репутация на вашия бранд и бизнес в дигиталния свят.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ