Google и Facebook са двата основни източника за генериране на трафик към вашия уебсайт. Ето защо рекламата в тези две платформи е от съществено значение за успеха на вашия онлайн бизнес.

Как работи PPC?

От самото си име, може да предположите, че Pay-Per-Click е вид реклама “плати за клик”. Буквално. Вие плащате за всеки клик върху линка към вашия уебсайт, който генерира т.нар. „lead“. Той повишава видимостта на вашия уебсайт и ви помага да превърнете обикновения онлайн посетител в реален клиент на вашите продукти или услуги.

Кои са положителните страни на PPC рекламата?

Предимствата на платените кампании в Google и Facebook са редица. Ето и най-важните сред тях:

  • Таргетиране по определени думи и фрази, които могат да бъдат управлявани и модифицирани по всяко време;
  • Таргетиране по местонахождения и насочване на рекламата по вашите изисквани
  • Видими резултати и ефективна реклама, без нуждата от огромен рекламен бюджет;
  • Възможността за водене на ежедневни статистики.

Ако искате да реализирате приходи от онлайн продажби, трябва да сте готови да инвестирате в PPC кампании. В тази връзка, трябва да сте запознати с два основни показателя, които се използват за планирането, изпълнението и оценката на една РРС кампания:

1 Cost Per Click (CPC)

Това е цената, която сте готови да дадете за клик и според която се преценя дали да се даде предимство на вашата реклама пред тези на вашите конкуренти

2 Click Through Rates (CTR)

Този коефициент показва степента на кликвания и посещения на вашия сайт чрез платената реклама. Той ни помага да отчетем процента конверсии от посещения в продажби и да направим обобщен анализ на цялостното

Какво представлява PPC кампанията?

Когато стане дума за PPC кампании, най-важният фактор, който трябва да се следи, е възвращаемостта на инвестицията. Кампанията може да бъде ефективна, когато тя е максимално таргетирана по определени думи или фрази. Такива могат да бъдат онези ключови думи, които са свързани с дейността на вашия бизнес. Това позволява на кампанията да бъде гъвкава и съобразена с нуждите и потребностите и на вашите потребители, и на вас самите.

За да бъдат ключовите думи, фрази и самата реклама напълно ефективни, вие трябва много добре да познавате клиентите си. Трябва да сте наясно с целевите си групи и с техните потребности. Понякога е най-добре да се поставим на тяхно място и да мислим като тях. Ние знаем, че всеки внимателен подход е от голяма важност към достигането до крайната цел.

Има ли разлика между РРС реклама и SEO?

Да! SEO оптимизацията (Search Engine Optimization) е процес, свързан с генерирането на органичен трафик към вашият уебсайт. Т.е. този, за който не сте платили и чрез който по естествен път (чрез онлайн съдържание, външни връзки и препратки от социалните мрежи например) вашите онлайн посетители за достигнали до уебсайта ви.
PPC (Pay-Per-Click) кампаниите пък са точно обратното – всяко генерирано кликване върху линка е заплатено и направлявано.

А има ли нещо общо между тях?

Да! Общото между PPC и SEO, е че са част от т.нар. Search Engine Marketing (преведено буквално „маркетинг в търсачките“) или за по-накратко SEM. Важното и при PPC, и при SEO, че трябва да бъде отделено време за правилното планиране и организиране, защото вашият бизнес не е единственият, който е онлайн. Вашите конкуренти също са в мрежата.

Защо услугите на Tendrik ще са ви от полза?

Качественото управление на PPC рекламните кампании чрез Google AdWords и Facebook Ads ще дадат силно отражение върху онлайн позиционирането на вашия уебсайт чрез спечелен трафик към него. Видимостта му в търсачките е трудна особено когато онлайн маркетингът бележи исторически бум и развитие. За поддържането на една платена онлайн рекламна кампания се изисква постоянство, а данните, които биват генерирани, трябва да бъдат анализирани внимателно.

За да бъде вашата PPC кампания успешна, ние ви предлагаме професионално и навременно консултиране. След определянето на вашите ключови думи, фрази и промоционален текст, нашият екип ще ви помогне в изпълнението и управлението на вашите Google AdWords и Facebook Ads кампании за постигането на така желаните отлични резултати. С нашия професионализъм и опит ще успеете да достигнете до точните потенциални клиенти. С правилното таргетиране и рекламиране заедно ще повишим вашите онлайн продажби!

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ