Timedix – новият дом на марковите часовници

timedix-website-tendrik-blog-post-image

Разберете кои бяха основните функции, на които заложихме при разработката на сайта на Timedix

Времето сякаш лети с пълна сила, защото минаха месеци, а на нас не ни е оставала и минутка почивка, за да ви представим проектите, по които Tendrik работи! Е, днес времето е на наша страна, затова с гордост ви представяме Timedix ! В сайта можете да откриете подбрани маркови часовници на намалени цени, а всички продукти са 100% оригинални, специално подбрани модели на известни световни марки. Както знаем – имаш ли добра основа, големи мечти и си мотивиран да работиш здраво, то значи всичко е възможно! Щастливи сме, че Timedix се довериха на дългогодишния опит на Tendrik и именно ние изградихме онлайн магазина им!

Заложихме на OpenCart! Избрахме тази платформа, защото е лесна за използване, по-удобно се правят различни промени по онлайн магазина, както и взехме предвид факта, че има хиляди модули (някои, от които ние сме разработвали през годините), които улесняват процеса на работа. Това, разбира се, остава като невидимата част за клиентите, макар и да улеснява изживяването им като потребители. Какво е важно за клиентите и кое е първото нещо, което им прави впечатление?

timedix-article-for-tendrik1

 

Бранд идентичността! По време на разработката на сайта направихме подробен профил на перфектния клиент – той е стилен, елегантен, с усет за мода и страст към качествените продукти. Именно така избрахме и цветовете, с които да се представи Timedix – черно, сиво и тъмно червено. Още от самото пускане на сайта, на много клиенти им направиха впечатление интересните и изцяло авторски рисунки, които придружават част от страниците. Те са дело на графичния дизайнер на Tendrik и успяват да внесат топлота и уют в сайта. Вярваме, че едно подобно лично отношение е способно да задържи клиентите и да ги направи не просто купувачи, а част от семейството на вашия бранд.

 

За максимално удобство на клиентите интегрирахме и AJAX Quick Checkout. По какъв начин улеснява? Елементарно е – 67% от онлайн количките биват изоставяни точно преди трансакцията да бъде извършена. Това се случва най-често заради многото стъпки, по които трябва да мине потребителят, за да се случи поръчката. Чрез страницата AJAX Quick Checkout тези стъпки се свеждат до минимум и потребителското изживяване значително се подобрява!

 

 

 

timedix-article-for-tendrik4

Други основни функции, на които заложихме при разработката на сайта на Timedix са:

  1. Превод на сайта на английски език на отделен домейн, специално предназначен за чуждестранния пазар.
  2. Специално разработени филтри, които да могат да обхванат основните компоненти на различните часовници.
  3. Разработването на секция Блог в сайта – от техническото добавяне на секцията, през създаването на съдържание, с което да бъде пуснат сайтът, до планирането на публикациите в него за следващите няколко месеца.
  4. Опция за “Търговци на едро”, която им позволява да си генерират оферти със специални за тях цени и API за интеграция с друг онлайн магазин.
  5. SEO оптимизация – Тук, като за начало, заложихме на скорост на зареждане на уебсайта, оптимизация на микроданните, поставяне на рел атрибути, създаване на meta descriptions и meta titles, прилагане на SSL сертификат и SEO-friendly URLs.
  6. Интеграция с Facebook Pixel, изграждане на динамичен продуктов каталог, Google Analytics Enhanced Ecommerce Tracking, OLX и други.timedix-article-for-tendrik3
  7. Функция за напомняне при забравени продукти в количката на даден клиент.
  8. Както вече всички знаем, новите регулации, описани в GDPR влизат в сила от 25.05.2018 година и ние започваме да подготвяме онлайн магазина да отговаря на новите изисквания.

След официалното пускане на сaйта насочихме своите усилия върху изграждането на стабилна маркетингова стратегия, която към сегашния момент е вече факт. В нея ще заложим на по-смел и хумористичен подход, който да покаже друга страна на луксозните аксесоари.

Ако тази статия ви е била интересна и полезна, то можете да се запознаете с други проекти на Tendrik ОТТУК. Ако сте на път да разработите свой собствен онлайн магазин, корпоративен сайт или мислите, че някоя от нашите услуги би ви била полезна, не се притеснявайте да ни потърсите още сега!