Kinetic – най-дългосрочната ни колаборация към момента и проектът, с който се гордеем

Portfolio-Article---Kitenic---Banner

Работата ни с Кинетик е причина за гордост. Тя показва нашата възможност да задоволим и най-високите изисквания. Това е и най-дългосрочният ни проект, продължил малко повече от една година. Кинетик е фирма, която се занимава с дизайн и брандиране на рекламни материали и различни повърхности и продукти. Щастливи сме, че ни беше дадена възможността да работим с такива професионалисти и сме изключително горди от резултата.

За да ви потопим изцяло в изживяването, решихме да ви преведем през сайта стъпка по стъпка. Единствено по този начин ще успеем да ви покажем многобройните функционалности и екстри, които той предлага.

Когато отворите сайта на Кинетик – http://www.kineticmall.com/, първото нещо, което ще забележите, е семплият и изчистен дизайн на заглавната страница. Но не се залъгвайте, всичко по дизайна е направено единствено с цел да улесни максимално клиента. Например, търсачката – още като отворим заглавната страница, виждаме поле за търсене, направено, за да спести време на тези, които знаят точно за какво са дошли. Разбира се, не е фатално, ако не се вписвате в тази група. Ако скролнете малко по-надолу, пред очите ви ще започнат да се изреждат общо 21 на брой продукта, върху които Кинетик предлагат услугите си. Дизайнът е иновативен – в малък кръг виждате само името на продукта, но когато мишката се озове върху него, той се обръща и на гърба му се визуализира самият продукт. Освен това, в горния ляв ъгъл излиза възможността да отворите малка галерия, в която ще видите продукта в по-големи детайли. Но след малко ще се върнем на продуктите – нека продължим до самия край на началната страница. В дъното ѝ ще намерите още информация за компанията, начин и форма за контакт, както и възможност да избирате валутата. До информацията за компанията ще видите и две видеа, направени с идеята да помогнат на своите клиенти да изберат най-лесния, бърз и оптимизиран начин за работа със сайта, без да губят време в лутане. (Видеата ще намерите прикачени по-долу в публикацията.) Предполагаме, че вече сте забелязали две неща – сайтът е само на английски и валутите, с които работи компанията, са повече от 10 (най-използваните из Европа и Америка). Причината за това е, че Кинетик (въпреки че главният офис се намира в Пловдив) работи в голяма част с чуждестранни компании. Работното им ателие в Северна Европа им е спечелило добър сегмент от тази бизнес индустрия в Скандинавските държави. Още повече, че и тяхната бизнес история включва рекламни материали на многобройни големи брандове.

Връщаме се на продуктите и отново забелязваме голямото разнообразие, което предлага Кинетик – от банери, визитки, магнити, до хартиени торби, уолпейпъри и стикери. Нека да изберем един – да кажем, че продукта, който искаме да брандираме, е визитка. Оттук навлизаме в характеристиките на самия продукт. На тази страница избираме колко е количеството, което трябва да се изработи; какъв е размерът; дали печатаме едностранно или двустранно; дали да е ламиниран продуктът и т.н. Избираме и колко дизайни искаме да създадем – софтуерът на Кинетик предлага направа на дизайн на до 5 продукта едновременно! На този етап трябва и да изберем каква да ни е поръчката (с нормален срок на доставка или експресна) и до коя държава поръчваме. Така, след всички попълнени полета, още на тази стъпка ще имаме информация за цената, която ще трябва да заплатим, и кога да очакваме нашата поръчка. Ако всичко е наред и условията ни устройват, продължаваме към следващата стъпка. Вече преминаваме към самия дизайн. На тази стъпка можем да качим наш файл с предварително изготвен дизайн или да използваме онлайн редактора на Кинетик. Тъй като ние не разполагаме с готов дизайн, ще използваме онлайн редактора.

online-editor

Онлайн редакторът представлява един канвас за рисуване с многобройни опции и функционалности. Като започнем от примерните картинки от 10+ области, готови за използване във вашия дизайн, минем през възможността за добавяне на текст и настройките към него – над 20 различни фонта, цветове и възможности за подчертан, bold-нат или italic текст; различни цветове за фон на нашата визитка картичка, различни форми или коментари, които да добавим към нея, до галерията с примери, която да ни вдъхновява, докато творим. Целият канвас е обграден от линия, която ни помага да сме абсолютно точни и педантични с нашия дизайн и неговото подравняване. А през целия креативен процес, имаме възможност да връщаме назад при направена грешка, да копираме слой или дадена форма/картинка и да използваме още много, много други опции. Ние избрахме дизайнът на нашата визитка да е двустранен и затова продължихме да творим и на гърба на продукта.

design

След това имате възможност или да запазите този дизайн в профила си и да го използвате в бъдеще, или да продължите напред към поръчка. При всички положения може да свалите вашия дизайн и на своя компютър, като генерирате различни файлове (на Illustrator, Photoshop, обикновено изображение, дори и PDF). След като изберем, че искаме да продължим към поръчка, ни се визуализира финалния дизайн на нашия продукт. Ако нещо не е станало, както трябва, винаги можем да изберем да се върнем и да го поправим. През целия този процес – от избирането на продукта, до самата творческа работа, във всеки един момент, в който (дали по погрешка или не) решим да напуснем или рефрешнем страницата, преди да излезем, ни се появява съобщение, в което трябва да потвърдим нашето решение. Това е полезно, защото при натиснат по погрешка червен X на страницата, без предупреждение дизайнът ни щеше да се загуби.

След това попадаме на Checkout страницата. Тук виждаме, че можем да довършим нашата поръчка и без регистрация. Ако обаче решим да се регистрираме, не само можем да запазваме дизайните си, но и да се възполваме от специални условия за плащане на нашата поръчка. След като въведем всичките си данни, избираме начин за получаване на нашата поръчка. Ако сме от България и получаването от самия магазин ни е най-удобно, можем да изберем този вариант. При други случаи се използват TNT или DHL (по-евтината услуга от двете, в зависимост от поръчката ни). Потвърждаваме поръчката си и вече сме готови. Остава само да почакаме и нашите нови страхотно изглеждащи визитки ще са при нас.

Както виждате, сайтът на Кинетик е истински рай за всеки, пожелал да брандира нещо. Освен че всичко е изключително улеснено и направено така, че да стимулира твореца във вас, Кинетик са направили и всичко възможно да бъдат винаги насреща за вас (дали ще изберете видеата за улеснение на навигацията, или формата за директен контакт, зависи от вас самите).

Приятно творене!

Ако харесвате нашите проекти и бихте желали да се възползвате от нашите услуги, не се колебайте да се свържете с нас!