OpenCart интеграция с ЕКОНТ

econt интеграция

ЕКОНТ е българска куриерска фирма, основана в Русе през 1997 година. Понастоящем фирмата е с най-голяма дистрибуторска мрежа в България – разполага с мрежа от офиси, които покриват територията на цялата страна. Освен това към момента тя развива и разширява своята мрежа и извън България – главно в ЕС. Фирмата е и най-предпочитана не само заради множеството от офиси и иновативни решения, а и поради факта, че изпратената от нас пратка бива получена на следващия работен ден. Освен това те работят успешно и основно с наложен платеж, което е и предпочитаният начин за плащане на българския клиент.

Какъв е процесът за изпращане на пратки

Ръководейки онлайн или друг вид бизнес, вие най-вероятно често се нуждате от куриер. Препоръчваме да разгледате внимателно офертите на спедиторските фирми, да се свържете с тях, за да поискате конкретна ценова оферта и след това самостоятелно да си прецените с кои ще работите. Ние ще разгледаме колаборацията с Еконт, бивайки една от най-предпочитаните и най-голямата куриерска фирма в България.

Разбира се, не е нужно да уточняваме, че за да работим с Еконт трябва да имаме подписан договор за съвместна работа, нали :) След като сме подписали такъв договор, ще получим потребителско име и парола за техния виртуален офис.

https://ee.econt.com

От там можем да създаваме товарителници и да заявяваме куриер.

*Ако искате да видите как изглежда виртуалният офис без да имате данни от еконт, може да го направите чрез специално създаден демо акаунт.

Данни за акаунта

demo

demo

econt

Тук избираме „подготви пратка“ и след това „нова пратка“.

econt интеграция

Следва да попълним нашите данни (на изпращача), данните за получател – имена, адрес, телефон, адрес на получател или офис на Еконт, и последно данни за самата пратка – тегло, наложен платеж, коментари и т.н.

Както сами виждате, този вариант отнема доста време. Ако имате само по 1-2 поръчки на ден, то тогава няма да бъде толкова трудоемко и спокойно бихте могли да се справяте. Но представете си имате по 30 поръчки на ден – ако приемем, че попълването на данни само за една поръчка отнема 5 минути, то създаването на 30 товарителници ще отнемат два часа и половина. И това е само за изготвяне на товарителница. След което имаме приблизително още толкова време за опаковане. Това е прекалено много изгубено време. Да не говорим, че при извършване на целия процес ръчно, шансът да направим грешка е по-голям. Поради тази причина ние решихме да създадем метод за генериране на товарителници за доставка, който да вдигне производителността ви, да спести част от времето ви за генериране на товарителници с до 80% и да ви даде възможност да се заемете с други по-важни задачи.

Модулът, които изградихме, се казва Econt Shipping Generator за системата OpenCart.

econt

Той представлява таблица с всички поръчки в уебсайта и филтър, с който бързо можем да намерим дадена поръчка или клиент. Имаме и бутон за обновяване списъка на офисите на Еконт, за да може списъкът ни да е възможно най-актуален и да включва дори най-скоро добавените нови офиси на ЕКОНТ.

Създаването на товарителница

Когато клиентът направи поръчка при нас в нашия магазин на платформата OpenCart, той ни дава всичките си нужни данни за изготвяне на товарителница – просто не е нужно да ги попълваме отново и отново. Това вече не става никак трудно – избираме клиента, след което в самата таблица виждаме колона „Начин на доставка“ и оттам избираме дали тя да е до офис или до посочен адрес. Ако изберем адрес, системата взима адреса, посочен от клиента, и след натискане на бутон Generate“, в нов прозорец ни се визуализира товарителницата, за да можем да я принтираме. Ако изберем офис, ни се появява падащ списък с всички офиси, откъдето избираме най-удобния за клиента. Чрез този модул спестяваме около 80% от времето за работа.

econt

Така изглежда изготвената от нас товарителница – такава, която можем веднага да сложим на пакета и предадем на куриера.

Интеграцията се осъществява благодарение на API-то, което е изградено от ЕКОНТ за техните клиенти. Не всички фирми разполагат с (такъв) технически отдел и могат да отделят толкова средства, за да осъществят такава автоматизирана интеграция. Това е и още една от причините, поради което Еконт е доста предпочитана от търговците.

Към момента ЕКОНТ е най-предпочитаната куриерска фирма, осигуряваща благоприятни условия. Взимайки предвид този факт, интеграцията на вашия онлайн магазин с куриера става задължителна. А съчетано с улеснението, което ние ви предлагаме по този въпрос, спестяващо усилия, нерви и време, ползването на модула също отива в графа „задължително“. Ако искате и вие да имате този модул на вашия онлайн магазин на OpenCart, свържете се с нас.

А ако желаете да се запознаете повече с нашата дейност и проектите, върху които сме работили, може да го направите тук. Насреща сме и за всякакви допълнителни въпроси, които може да имате.