Честит имен ден – модул за OpenCart, или как да покажем на клиентите ни, че те са специални за нас

имен ден модул

Независимо какъв бизнес ръководите, една от най-важните цели е да задоволявате желанията и да обгрижвате своите клиенти. Клиентите предпочитат и избират магазини, които имат разнообразен асортимент от продукти, оптимизиран уебсайт с приятен, адаптивен и удобен за използване дизайн, човешко отношение към клиентите си. Но знаете ли какво най-много обичат потребителите? Те обичат да се чувстват специални, единствени и да им бъде обръщано внимание. Има различни начини, по които можете да им покажете това: чрез специални промоции и интерактивни публикации/игри, чрез стимулиращи покупка дейности, чрез отделни групи като например: Лоялни клиенти (и съответните бонуси, които предполагат) и т.н.

В този текст ще ви разкажем за един по-различен начин да накарате потребителите да се почувстват специални и да усетят човешкото лице, което стои зад вашия бранд. Нашият избор, чрез който можем да покажем специалното си отношение към клиентите, е обикновената честитка. Да, точно така. За различни празници – персонални или общоприети, ние не забравяме и нашите клиенти.

Преди да ви обясним как сме оптимизирали този процес и да ви представим първият автоматизиран такъв модул, ще ви обясним

защо обаче да показваш специално отношение към клиентите си е толкова важно:

  • Хората обичат да купуват от… хора. В съвременното онлайн пазаруване всичко е персонализирано. Само когато покажете „лицето“ на своя онлайн бизнес, ще спечелите доверието на потребителите и ще увеличите своите продажби.
  • Така предоставяте изключително клиентско обслужване – както знаете обслужването не се изчерпва само със закупуването на продукта, който предлагате. Нужно е изключително обслужване, за да превърнете еднократния купувач в свой редовен и лоялен клиент.
  • Хората обичат да се чувстват специални, запомнени, а също толкова много обичат и да им бъде обръщано внимание. Като им покажете, че не сте забравили за тях, за важния им ден, празник или повод, ще спечелите не само доверието и лоялността им, но и ще ги превърнете в своеобразна реклама на вашия бизнес. А всички знаем, че рекламата от уста на уста и препоръката е най-въздействащата.

Това са само малка част от причините, които трябва да ви накарат да обмислите промяна на стратегията си. Все пак, вашите клиенти са хора, а не просто машини за пари. И като истински хора с чувства, емоции и интереси, вие трябва да се отнасяте с уважение към тях.

Както сами обаче се досещате, въпреки многобройните позитиви от нашия избор – личностни и професионални, то е изключително трудоемко и времеотделящо. Бихме си позволили да добавим дори и невъзможно без помощта на технологията. Колкото по-голям бизнес имате, толкова по-невъзможно е да запомните и да отделите време, за да честитите персонално и поименно даден празник на всеки един от вашите клиенти.

Нашето решение

Ние изработихме модул към една от най-популярните платформи за електронна търговия – OpenCart, чрез който автоматизирате процеса и можете лесно да честитите имения ден дори на всичките си хиляди абонати.

NameDay модулът е първият автоматизиран такъв модул. Той е не само начин за спестяване на време и освобождаването му за други задачи, свързани с вашия бизнес и подобряването му. Той ви дава възможност да не пренебрегнете така важния човешки фактор; той спомага за продажбите и за запазването на дълготрайни отношения с вашите клиенти; той ви помага да покажете на клиентите си, че те наистина са важни за вас (а кой не би искал да чуе нещо такова). Онлайн магазините, които го ползват, не само получават множество благодарствени имейли и отговори за досетливостта си, повече поръчки от имениците в конкретните дни, но и повече на брой поръчки.

Така или иначе, всичко се свежда до това –  ако се грижите за своите клиенти и им показвате колко важни са те за вас, те ще ви бъдат лоялни и няма да се обръщат към друго място. А не искате ли точно това – изградена лоялна клиентска база, добра и истинна репутация и придобиване на нови клиенти?

Да се върнем на решението тогава. Самият модул има доста удобно оформление – той е разделен на три основни части – Namedays, Settings, Layout (Имени дни, Настройки, Оформление).

 

1. Namedays

Основната му цел е да изпраща персонализирани съобщения за всички клиенти на вашия онлайн магазин, които имат имени дни. По подразбиране всички официални именни дни са вкарани в базата данни, спрямо календара на именните дни в България. В същото време по всяко едно време може да добавите имен ден, който липсва, или да промените някой съществуващ, използвайки бутона Add Module.

opencart интеграция

Всеки един имен ден може да бъде разгледан като таблица, редовете на която са както следва: Date, Holiday, Title, Names, Message, Layout, Preview, Remove

1.1. Date: Това е поле стил “избиране на дата”, с което добавяте/избирате/променяте желаната от вас дата. На тази дата ще бъдат изпратени всички пожелания за този имен ден.

1.2. Holiday: Това е незадължително поле, което е поставено, за да може да е по-лесно ориентирането сред многото имени дни и да знаете, кой на коя дата е.

1.3. Title: Това е заглавието на имейла, който ще бъде изпратен на потребителя. Тук може да използвате т.нар. “wild-cards” ({firstname}, {lastname}) – те ще бъдат заменени  с името, което потребителят е въвел за съответните полета при регистрация.

1.4. Names: Това са всички имена които ще бъдат валидни за съответния имен ден.

Пример: За имената Никола и Николай, ще бъдат претърсени всички регистрирани потребители с име Никола и Николай, системата ще вземе и на предвид различни разновидности на писане като например никола, Nikola, nikola, Nikolai, nikolai, николай, и на всички тях ще бъде изпратен имейл.

1.5. Message: Това е съобщението, което ще бъде изпратено до всеки потребител. Може да използвате визуалния редактор, за да създавате красиви съобщения, които да се с различни послания спрямо специалните дни.

1.6. Layout: Това представлява обвивката на имейла, който ще бъде изпратен. Идеята е лесно да може да променяте шаблона на всеки имейл без да се налага да преправяте всичко.

1.7. Preview: Бърз преглед, за да се уверите дали всичко е наред и да знаете как ще изглежда в клиентския имейл.

1.8. Remove: Премахване на именния ден.

2. Settings

2.1. Status – статус на модула  – Той може да бъде on (включен) или off (изключен).

2.2. Purchase key – код, който вие ще получите от нас при закупуване на модула. Важно е той да бъде попълнен, защото чрез него се стартира използването на модула и съответно, изпращането на имейли.

2.3. Store – Вашата платформа OpenCart може да поддържа много магазини едновременно и от тук, съответно, можете да изберете за кой от тях да бъде активен модулът.

2.4. To – оттук избирате до коя от вашите клиентски групи (Customer Groups) да изпращате вашите съобщения.

2.5. Hour – оттук избирате в колко часа да бъде изпратено вашето съобщение.

3. Layout

3.1. Name: Името на шаблона (незадължително). Създадено с цел улеснение.

3.2. html: Това всъщност е самото съдържание на шаблона.

Тук е задължително използването на “wild-card” {message}, защото на негово място ще бъде сложено съобщението от точка 1.5.

opencart

Както виждате, модулът е не само създаден за спестяване на време, но и за улеснение на процеса – затова и самото му оформление е направено толкова удобно, последователно и леко за използване.

имен ден

Каквото и да си говорим, хората не само обичат да се чувстват специални, забелязани и запомнени, но когато се почувстват някъде така, те просто си остават там. Ако карате вашите клиенти да се чувстват добре, обръщате им подходящото внимание и им предоставяте добри оферти и продукти, те няма да имат никаква причина да търсят желаното от тях другаде. В този текст ви представихме един от вариантите да подобрите вашето онлайн представяне пред потребителите. Ако желаете да се възползвате от NameDay модула за OpenCart, който сме разработили, свържете се с нас.

Ако желаете да се запознаете повече с нашата дейност и проектите, върху които сме работили, може да го направите тук. Насреща сме и за всякакви допълнителни въпроси, които може да имате.