Най-въздействащите коледни реклами

tendrik's-top-15-christmas-ads-banner

Коледните елфи при нас работят усилено, за да донесат щастие и радост за празниците. Затова и не сме толкова присъствено активни, но не се притеснявайте, не сме ви забравили. Бързо ще ви се реваншираме с една страхотна колекция от приказни коледни реклами.

Добре, де, споменахме реклами и като наистина пристрастени (признаваме си), няма как да не направим отклонение. Докато подбирахме любими нови и вече познати реклами, попаднахме и на доста впечатляващи принтове. Но нищо не ни въздейства и вдъхнови така, както коледните видео реклами. Затова и няма да се уморим да говорим за множеството позитиви, които видео маркетингът предлага пред нас. От по-успешна и близка връзка с нашите клиенти, до значително повече конверсии – видеото открива цял нов свят пред нас. И ни позволява изключително лесно да се потопим в него, да покажем човешкото в нас и личностното отношение, да донесем позитиви не само в работната сфера, но и в личната.

А сега е перфектното време, в което можем да върнем и дарим позитивно настроение и положителни изживявания на хората около нас. Защото това е времето за магически случвания, за разбирателство и споделяне на любовта, за щастие и приказни моменти. Всъщност ние сме твърди привърженици на това, че цялата година трябва да се живее под тази настройка, но не можем да отречем, че Коледните празници усилват магическите случки и отварят очите ни по-широко, за да можем да ги видим.

Вижте нашата селекция и се потопете изцяло в празничния дух – насладете се на магията (която е навсякъде около нас) и дарявайте щастие :)

  1. Магията на Coca Cola

Когато едно изречение включва думите „Коледа“ и „реклама“, става невъзможно да не бъде последвано от рекламите на Coca Cola. Какво всъщност биха били коледните празници без реклами на Кока Кола? Въпреки че не сме почитатели на напитката, няма как да я пренебрегнем тук. Това е и причината да започнем именно с нея. Тези коледни произведения могат да съставят един отделен цял списък, взели статут на очевидна асоциация на коледните празници, но за момента ще се ограничим с най-новото им такова. Рекламата им за 2016 е показателна за тяхната възможност да възраждат нашия коледен дух и да ни въвличат в приказния празничен свят; за възможността да даряваме щастие и любов; за възможността това щастие да се разпространява мълниевидно, стига да има кого да бъде преносител; за възможността да осветиш целия свят на някого или пък своя собствен дори само с едно действие.

  1. Приказният свят на John Lewis

След изравянето на целия Youtube и многократното преглеждане на всички реклами на John Lewis, смело можем да кажем, че вече сме им огромни почитатели. С прекрасен криейтив, тези рекламите са просто истинско произведение на изкуството. Коледната реклама за 2016 предизвика най-много насълзени очи и awwwww-изражения в офиса, затова и върху нея поставяме фокуса тук. Ние всъщност не сме толкова претенциозни – добавете някое сладко животинче и вече сме спечелени. Ако пък има куп от тях, не ни трябва повече. Въпреки това, това видео предлага и казва още толкова много…

  1. Sainsbury’s 2015 – “Sharing is caring”

Този път главен герой е котката. (Ама разбира се!) Милият Мог, който преживява един истински кошмар, но все пак успява да спаси цялото семейство и Коледата им. Но не съвсем. Тази реклама ни връща вярата в доброто и ни показва как дори един малък жест е способен да направи огромна разлика в деня и живота на човека срещу нас. И естествено ни учи, че котките са съкровища и трябва да им прощаваме всякакви мааалки пакости, които понякога се случват около тях. Не че те ги вършат, разбира се.

  1. Huawei #BePresent

Една от рекламите с най-силни послания. Тук няма нужда от многословия, а само от няколко думи: Бъдете присъстващи, внимателни и добри. И не оставяйте живота да се изплъзне между пръстите ви.

  1. Коледа с Milka

Другият задължително присъстващ е, разбира се, Milka. Брандът и неговите реклами са всеизвестни с невероятно въздействащия емоционален брандинг, който прилагат в тях, и посланията, които успешно пренасят. Разбира се, още в първия кадър виждаме любимата лилава крава, но тук тя е оставила фокуса да бъде върху други герои. Семейството, семейните ценности, разбирането, любовта и сплотеността – рекламата ни напомня за важните неща в живота.

  1. M&S Christmas

Дори Дядо Коледа би бил загубен без женска подкрепа. Госпожа Коледа успява да зарадва едно семейство и дори с привидно малък жест да им напомни за важността му като стълб в живота и как то трябва да бъдат ценено, подкрепяно и обичано, въпреки малките ежедневни неразбирателства.

  1. Temptations

Котки, котки и пак котки. Колкото и да обичаме тези пухкави съкровища, няма как да отречем желанието им за разруха. Особено на коледна украса. Затова дарявайте вашите любимци с допълнително внимание и любов тази година – по този начин освен радостното мъркане, което ще получите, коледната ви украса и домашният интериор ще бъдат пощадени в знак на благодарност.

  1. Heathrow – “Coming Home”

Рекламата, която разплака милиони хора и ни напомни за наистина важните аспекти от празниците, а именно възможността да ги прекараш с близките си. Кога, ако не сега, ще засвидетелстваш любовта и привързаността си към тях? Защото няма по-хубаво нещо от това да се прибереш вкъщи. :)

  1. Edeka – “Time to come home”

Тази реклама е в същия тон като предишната, но още по-въздействаща. Тя не само ни разплаква, разчувства и кара да се замислим, но и да променим радикално подхода и действията си. Защо чакаме? Защо отлагаме важните неща за сметка на преходните? Защо не показваме на хората до нас колко са ни важни и колко сме им благодарни? Защо винаги бързаме без да обръщаме внимание на наистина важното в живота? Защо пренебрегваме нашите близки, тяхното и нашето истинско щастие? Защо смятаме, че имаме завинаги? Имаме само сега. И нека сега да бъде посветено на важните неща в живота.

  1. Apple Commercial 2013

Гигантите от Apple са популярни не само с предпочитаните си устройства и промените, които донесоха не само в технологията и живота ни като цяло, но и с прекрасния криейтив, който прилагат в рекламите си. Наблягаща на позитивната страна на новите технологии – а именно възможността да се върнеш към даден период и красиви моменти повече от веднъж. Защото някои моменти са прекалено прекрасни и не е достатъчно само да бъдат изживяни.

  1. Snow Date с Mercedes

Първите трепети, влюбените погледи, прикритите усмивки –любовта излиза на показ под всякакви форми, особено на празниците.

  1. Lidl – Special moments

Щастието е истинско само когато е споделено!

  1. Coca Cola Beard

Последните 3 точки ще включват реклами на вече споменати брандове, но ограничаването до само една от тяхната колекция е наистина невъзможна задача. Освен прекрасен криейтив, те предават толкова силни послания, че въздействието им несъмнено ще ни държи дълго време. Това са от тези реклами, които се внедряват в теб, хващат сърцето и душата ти и не пускат, докато не са оставили краен отпечатък в начина, по който живеем живота си.

  1. Sainsubry 2016

  1. Въздействащият свят на John Lewis, в който се потапяме за секунди и вече никога не сме същите

Желаем ви приказни празници! Бъдете добри и дарявайте добро!